Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

θα πρέπει να προσφύγουν... ξανά στα δικαστήρια. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ, τους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ με μεικτά ποσά συντάξεων έως 900 ευρώ, τους περίπου 600.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ που λαμβάνουν 330 ευρώ σύνταξη. Πρόκειται για πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.

Αναμένεται νέο κύμα προσφυγών για διεκδίκηση αναδρομικών

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους χαμηλοσυνταξιούχους να επιδείξουν... κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η οικονομία και εάν θέλουν αναδρομικά έναντι μέρους των πολλαπλών περικοπών που υπέστησαν με διαδοχικές ρυθμίσεις από το 2012, θα πρέπει να προσφύγουν... ξανά στα δικαστήρια.


Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ από τα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ αλλά δεν θέλησε να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ζητώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η ελληνική και η παγκόσμια οικονομία και να αποδεχτούν ότι, εάν θέλουν αναδρομικά έναντι μέρους των πολλαπλών περικοπών που υπέστησαν με διαδοχικές ρυθμίσεις από το 2012, θα πρέπει να προσφύγουν... ξανά στα δικαστήρια. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους χαμηλοσυνταξιούχους, πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ, τους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ με μεικτά ποσά συντάξεων έως 900 ευρώ, τους περίπου 600.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ που λαμβάνουν 330 ευρώ σύνταξη. Πρόκειται για πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα.
Αδικημένοι είναι, ωστόσο, και οι 900 χιλιάδες συνταξιούχοι που θα λάβουν κάποια επιστροφή, αλλά μόνο για τις περικοπές που υπέστησαν σε κύριες συντάξεις και όχι γι' αυτές που έγιναν σε δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ούτε και στις επικουρικές τους. Συνολικά, όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύουμε, οι απώλειες από τα αναδρομικά που διεκδικούσαν αλλά δεν θα λάβουν ανέρχονται από 800 έως και 9.000 ευρώ, ανάλογα με τα ποσά της μεικτής κύριας σύνταξής τους.
Από τις απώλειες ύψους 80 δισ. που υπέστησαν 2,4 εκατομμύρια συνταξιούχοι με τις περικοπές των μνημονίων κατά την πολυετή κρίση και από τα 24 δισ. ευρώ που διεκδίκησαν με αγωγές 400 χιλιάδες πολίτες, επιστρέφονται μόλις... 900 χιλιάδες ευρώ, με βάση τη ρύθμιση που κατατέθηκε με τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο. Αλλά και οι «τυχεροί» που θα λάβουν τα αναδρομικά μόνο ενός 11μηνου, εφόσον αποδεχθούν τη ρύθμιση, οφείλουν να παραιτηθούν των άλλων διεκδικήσεών τους.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το μόνο που μένει στους χαμένους είναι και πάλι η δικαστική προσφυγή. Σε αυτή την περίπτωση οι οργανώσεις των συνταξιούχων είναι καλό και φρόνιμο να στηρίξουν οικονομικά τα μέλη τους, καταβάλλοντας οι ίδιες το ποσό που απαιτείται για τη δικαστική προσφυγή. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη χρηματοδότηση της διαδικασίας από το αδιάθετο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ. Πρόκειται για ποσό το οποίο αποταμιεύτηκε από την κράτηση των 0,20 ευρώ του νόμου 4387/2016.
«Tα περισσότερα Ταμεία 
δεν έχουν στοιχεία για τους συνταξιούχους»

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ...
ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ....
ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ,  ΛΕΙΠΕΙΣ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ.
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ...
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ...
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

1. ΑΡΧΙΚΗ - ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr
2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
____________________________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια