Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ…

 


Κωνσταντίνος Ποταμιάνος Μετὰ τὶς ἐκκλησίες καὶ τὶς περιουσίες τῶν Βορειοηπειρωτῶν μπῆκαν στὸ στόχαστρο κάποιων μισελλήνων, τζιχαντιστῶν ἢ φανατικῶν ἐθνικιστῶν τῆς γειτονικῆς χώρας ἄγνωστο, καὶ τὰ ἀρχαιοελληνικὰ μνημεῖα. Ἔτσι λοιπὸν τὴν περίοδο τῆς καραντίνας λόγω κορωνοϊοῦ ἄγνωστοι μισέλληνες κατέστρεψαν θρυμματίζοντας μὲ βαρειὰ ἐργαλεῖα τοὺς κίονες τοῦ Νυμφαίου τῆς πανάρχαιας ἑλληνικῆς Ἀπολλωνίας τῆς κατεχόμενης Βορείου Ἠπείρου. Γιὰ τὴν καταστροφὴ οὐδεμία διαμαρτυρία ὑπῆρξε ἀπὸ τὴν ἑλληνόφωνη κυβέρνησι τῶν Ἀθηνῶν οὔτε ἀπὸ τὸν ἀνύπαρκτο πνευματικὸ κόσμο τῆς χώρας.Ἂν ἔσχιζαν τὸ βρακὶ τοῦ Βελουχιώτη ἢ τὸ σώβρακο τοῦ Ζαχαριάδη, τότε θὰ εἴχαμε θέμα. Στὶς δύο πρῶτες φωτογραφίες (φωτογραφίες τῆς Carole Raddato ἀπὸ τὸ flickr) τὸ Νυμφαῖο ὅπως ἦταν πρὸ τῆς καταστροφῆς. Στὴν τρίτη οἱ σπασμένοι κίονες . Ἀπὸ τὴν τελευταία φαίνεται ἡ ἀπίστευτη μανία καὶ τὸ μῖσος τῶν βανδάλων γιὰ τὴν Ἑλλάδα…

……………………………………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ … ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ … ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ … ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ … ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΠΑΝΑΡΧΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ … ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ … ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ …

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΕΙΠΑΜΕ; …

………………

ΑΛΛΑ … ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ;;; ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΠΟΥ “ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ” ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ;;; 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ…

Βόρεια Ήπειρος Ο όρος Βόρειος Ήπειρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Παρόλο που το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ Το 1864 παραχωρήθηκε τυπικά στην Ελλάδα ως παράρτημα των Ιονίων νήσων και ενός από τα Διαπόντια νησιά, όμως η Ελλάδα δεν άσκησε κυριαρχικά δικαιώματα. Η προσάρτηση του νησιού έγινε το 1912 κατά τον Α´ Βαλκανικό πόλεμο από άγημα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Εκκενώθηκε από την Ελλάδα ωστόσο το 1914 κατόπιν πιέσεων της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας και παραχωρήθηκε στην Αλβανία με τον Νόμο 272/1914 (ΦΕΚ 151/Α΄/7-6-1914) ο οποίος ήταν απόρροια του πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας. Η Αλβανία τελικά παραχώρησε τη Σάσωνα στην Ιταλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1920, η οποία εγκατέστησε ναυτική βάση στο νησί το 1939, ενώ η αλβανική κυριαρχία επί της Σάσωνας αποκαταστάθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1947, στα πλαίσια των μεθοριακών μεταβολών μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για αρκετά χρόνια έπειτα, η Σάσων αποτέλεσε σοβιετική στρατιωτική βάση στη Μεσόγειο, μετά από συμφωνία της αλβανικής κομμουνιστικής κυβέρνησης με τη Σοβιετική Ένωση.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…

ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 1990 ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ Μ.Ο.Μ.Α. ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ… ΚΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΣΕ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ…

…………………….

Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΝΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσίας τους προς την Πολιτεία.
1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.
1.3. Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.
1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.
1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.
1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.
1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας .
1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.
1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.
1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.
 
1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.
……………………………………………………………..

[ … ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ “ΒΑΣΙΛΙΑ”: ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ SOTHEBY’S

Αρτέμης Σώρρας: Παρέδωσε το Καστρί.. ήτανε κληρονομιά και παρέδωσε ποιανού; Δεν είχε χρήματα ν’ αγοράσει το βασιλόπαιδο; Κι επειδή μάλλον δεν έχει χρήματα να αγοράσει, λέει του Παπανδρέου: δώσε μου τη βίλλα εμένα, αφού εσένα θα σε πάρουν στο κυνήγι, δεν θα είσαι εδώ, άσε μου το σπίτι τουλάχιστον και θα σου υπογράψω κι ένα χαρτί για τα μάτια… κοίτα με τι ασχολείται ο Τύπος. Κοίτα πόσο παιχνίδι παίζουνε! Λοιπόν, αυτά δεν περνάνε αδερφέ! Εν τω μεταξύ, έχω να δώσω ένα μήνυμα στο γιό του βασιλιά. Άκου λεβέντη μου βασιλοπαιδάκι, ο πατέρας σου όταν ήρθε εδώ, κι ο παππούς σου, δεν φέρανε τίποτα εδώ, από την Ελλάδα πήρανε. Φάγανε, ήπιανε, κάναμε λίγο το κορόιδο. Εμείς δεν θέλαμε βασιλιά, έχουμε το ιχώρ άμα θέλαμε βασιλικό αίμα, που είναι ο βασιλιάς των βασιλιάδων. Δεν θέλαμε γαλαζοαίματους, γιατί δεν έχετε και γαλάζιο αίμα. Αν ποτέ εξεταστείς και βγάλεις ελληνικό DNA, να έρθεις να πολιτευτείς. Αν όχι, μην έρθεις, γιατί και το ονοματάκι σου λέγεται Γλίτσμπουργκ, το οποίο δεν είναι ελληνικό όνομα. Σωστά δεν το λέω; ΓΛΙΤΣμπουργκ.. μην παρεξηγηθώ κιόλας!

Δημοσιογράφος: Γλίξτσμπουργκ. Εντάξει, ας κάνουμε και κανένα λάθος, δεν πειράζει.

Αρτέμης Σώρρας: Ναι, ρε παιδί μου, ξέρω πώς είναι.. αυτό το… Γλίτσμπουργκ, είναι ένας λόφος κάπου βόρεια στην Αγγλία. Και για να έχουμε λοιπόν υπ’ οψιν μας, ο πατέρας σου έκανε μια μήνυση στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή, όχι στα πολιτικά λείψανα, που τρώγατε και πίνατε όλοι μαζί με το βασιλιά. Για εκείνη τη δίκη, κι εγώ και ο συνέλληνας μου πληρώσαμε κάτι δισεκατομύρια. Μ’ εκείνα εκεί εσύ έζησες καλά, μου το παίζεις λεζάντα με τα δικά μου τα λεφτά. Δεν έχεις δικά σου λεφτά, και μου το παίζεις και πρίγκιπας. Κι άντε και είσαι, όταν χρειάστηκε πάλι λεφτά ο πατέρας σου, οι εβραίοι της Ελλάδας, Μητσοτάκηδες, CIA κι όλοι οι άλλοι, υπογράψανε ότι ο μπαμπάς σου είχε περιουσία (δεν είχατε τίποτα), και πήρατε τα έπιπλα, αυτά που οι Έλληνες είχανε σκαλίσει και πληρώσει με το φόρο τους για το βασιλιά τους, που ποτέ δεν ήτανε δικός τους, μαζί με καμιά πενηνταριά κοντέινερς, αρχαιότητες. Από πού τα βρήκατε; σας υπέγραψαν τ’ άλλα τα χαζαρόπαιδα οι φίλοι σας και πουλάγατε την ελληνική περιουσία στο Sotheby’s. Tρία χρόνια το Sotheby’s πούλαγε αρχαία! Τώρα τι άλλο θέλεις; Να διεκδικήσεις την ελληνική ψυχή; … ]

…………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.: 18 Απριλίου 2014: Η Ελλάδα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την κατάχωση της αρχαίας Ιεράς Οδού

ΠΗΓΗ:https://alfeiospotamos.gr

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
____________________________________________________________________________






___________________________________________________________________________________________________
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΙΣΑΤΙΔΟΣ
4ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ
ΤΗΛ: 26210 45035
KIN: 6907006450 - 6945884948
email: e.sy.pisatidos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια