OI ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ META THN ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

.com/img/a/
OI ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ META THN ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ




Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ 1831, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ AΚΥΡΩΣΕ  ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΙΟΤΕΛΗ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 4 ΑΙΩΝΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ - ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (ΔΗΛΑΔΗ AΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ), ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

 ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ "ΕΘΝΟ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ... 

ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ : Ο ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΔΕΙΟΤΕΛΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ...
   
ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ (ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ) ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ  ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ( ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΛΠ) , ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ  "ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ".

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ, 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ 
ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (1822, 1823,1827)  ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ (1791 ΚΑΙ 1787 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ). ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ (ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΟ) ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
 
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Α' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 1822) ΔΙΗΡΚΕΣΑΝ 26 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ (ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ 56 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ, ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ "ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ". ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ 110 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ.   

ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΟ ΣΤΟ "ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ" ΚΑΙ ΣΤΟ "ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΝ" ΣΩΜΑ. ΤΟ "ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΝ" ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ "ΚΡΙΤΗΡΙΑ". Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


psifizetai-apo-tin-a-ethnosyneleysi-tis-epidayroy-to-proto-elliniko-syntagma
Το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδος γνωστό ως 
"ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" (1822).



ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Α' ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΠΑΛΛΑΔΑ ΑΘΗΝΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, "ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ" ...


ENNJa0eWkAAr2Qh



ΣΤΗΝ Β' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΑΣΤΡΟΣ, 1823), ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο "ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ",  ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΕΚΛΕΓΕΙΝ" ΜΕ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 25, ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ. 

Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ "ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΩΝ" ΔΥΜΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΤΟΥ ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΡΩΣΣΙΚΟΥ)

ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΤΡΟΙΖΗΝΑ, 1827) ΑΡΧΙΚΑ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 200 ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ 168, ΕΞΕΛΕΓΕΙ  Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΠΤΑΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 
"ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ".

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ :

«Η κυριαρχία ενυπάρχει εις το Έθνος. Πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού 
και υπάρχει υπέρ αυτού». 

(Η ΑΡΧΗ ΑΥΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΑΡΧΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ) 

 ΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ ΕΚΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1864 ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ: 
(ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΑΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΕΝΩ Η ΕΝΝΟΙΑ "ΛΑΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ, ΑΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ) ... 

ΕΠΙΣΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΕΣΤΑΛΛΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 1828.

kapo



78m




Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΙΣ 06/01/1828 ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. 

ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΑ "ΑΓΚΑΘΙΑ" ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΒΕΙ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ "ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ ΣΩΜΑ".

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ. 


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ"  (ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 18/01/1828 ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ "ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ") ΕΦΕΡΝΕ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ" ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ.

  ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ "ΑΠΕΝΑΝΤΙ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ...


Μέλη του Πανελληνίου ήταν ανάμεσα σε άλλους οι:



ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (ΠΧ ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΪΜΗΣ). 


ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟΣΥΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ (ΙΩΑΝ. ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔ. ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ)
 
ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ 1841).



ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 1929) ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 236 ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1829. ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ" ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΣΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. ΤΟ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ" ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΓΕΡΟΥΣΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ Δ' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1829.
 

.com/img/a/

Η σφραγίδα της Τέταρτης Εθνοσυνέλευσης, Άργος, 1829

Το έργο της Εθνοσυνέλευσης

 

Τα σημαντικότερα από τα θέματα, με τα οποία ασχολήθηκε η Εθνοσυνέλευση, ήταν σε γενικές γραμμές τα εξής:

  • Εγκρίθηκαν 13 ψηφίσματα, που αναφέρονταν στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.
  • Εγκρίθηκε η εξωτερική πολιτική του Καποδίστρια.
  • Εξουσιοδοτήθηκε ο Κυβερνήτης να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις του με τις Μεγάλες Δυνάμεις για την αναγνώριση ελεύθερου και ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.
  • Στη θέση του Πανελληνίου, το οποίο αυτοδίκαια είχε καταργηθεί, συστάθηκε 27μελής Γερουσία. Τους 21 από τους 27 Γερουσιαστές θα επέλεγε ο Κυβερνήτης από τριπλάσιο αριθμό υποψηφίων που θα του υποδείκνυε η Συνέλευση, ενώ τους υπόλοιπους έξι θα όριζε μόνος του. Αποστολή της Γερουσίας ήταν μόνο να γνωμοδοτεί για όλα τα μη διοικητικής φύσεως ψηφίσματα.
  • Καθορίστηκαν οι βάσεις για την αναθεώρηση του συντάγματος.
  • Εγκρίθηκαν ψηφίσματα για την τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων (προϋπολογισμό ενός έτους, σχέδια για την απόσβεση δανείων, θέματα για την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα και για το «Γενικόν Φροντιστήριον» κ.ά.).
  • Εγκρίθηκε ψήφισμα για την αγορά πλοίων και τη συγκρότηση εθνικού στόλου.
  • Εγκρίθηκε ψήφισμα για την κοπή εθνικού νομίσματος με μονάδα τον Φοίνικα, υποδιαιρούμενο σε 100 λεπτά.
  • Ψηφίστηκε ετήσια επιχορήγηση 180.000 φοινίκων για τον Καποδίστρια – ύστερα από έγγραφη αίτηση του Κολοκοτρώνη-, την οποία όμως ο Κυβερνήτης αρνήθηκε να δεχθεί.
  • Απαγορεύτηκε η εξαγωγή αρχαιοτήτων από τη χώρα.
  • Θεσπίστηκαν μέτρα για την εξασφάλιση πόρων με σκοπό τη βελτίωση του κλήρου, του ορφανοτροφείου Αίγινας και της παιδείας.
  • Ψηφίστηκε νόμος για την εκδίκαση των υποθέσεων από τα δικαστήρια κ.ά.π.


 

ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΙΣ 31/09/1831.


 ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΪΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΉΔΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟ, ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟ, ΦΙΛΟΡΩΣΣΙΚΟ) ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ. 




ethnosineleysh1

ΠΗΓΗ : https://lambrinim.files.wordpress.com/2014/11/ethnosineleysh1.jpg



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ, ΕΘΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1832 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ.

 


 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 1832 ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 

Βαυαρία (Πηγή: Hertslet, τόμος 2, σελ.893, 919, BIKΙΠΑΙΔΕΙΑ) 

 

 Άρθρο. 1. Τα δικαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας της Ρωσίας, δεόντως εξουσιοδοτημένα για το σκοπό αυτό από το ελληνικό έθνος, προσφέρουν την κληρονομική κυριαρχία της Ελλάδας στον πρίγκιπα Φρειδερίκο Όθωνα της Βαυαρίας, δεύτερο γιο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Βαυαρίας.

 

Άρθρο. 2. Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς της Βαυαρίας, ενεργώντας στο όνομα του εν λόγω γιου του, ενός ανηλίκου, αποδέχεται, εξ ονόματός του, την κληρονομική κυριαρχία της Ελλάδας, υπό τους όρους που εφεξής διευθετούνται. 

 

Άρθρο. 3. Ο πρίγκιπας Όθωνας θα φέρει τον τίτλο του Βασιλιά της Ελλάδας.

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΑ ΑΡΘΡΟ 9 ΚΑΙ 10 ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΙΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΩΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΤΟΣ Ο ΟΘΩΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΣ.


ΕΤΣΙ ΑΝΕΣΤΑΛΕΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. 

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" !

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ



ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ



ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 


ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»



EMAIL: giadanou70@gmail.com



TΗΛ. 6932729297



giadanou.blogspot.com

 

ΠΗΓΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
____________________________________________________________________________







___________________________________________________________________________________________________
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΙΣΑΤΙΔΟΣ
4ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ
ΤΗΛ: 26210 45035
KIN: 6907006450 - 6945884948
email: e.sy.pisatidos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου