Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων: Αθώος ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας για έλλειμμα 4 εκ. Ευρώ

 


ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Σόντρας για έλλειμμα 4 εκ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 2001-2010.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και απήλλαξε τον κατηγορούμενο για απιστία όπως και την συγκατηγορούμενη προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών ή όποια επίσης αθωώθηκε.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων κάνοντας λόγο για “αμελή συμπεριφορά”.

Στην απολογία του, ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι “πρόκειται για λογιστικό και όχι για πραγματικό έλλειμμα”.

Αναφέρθηκε σε προβλήματα που ανέκυψαν κατά την μετάβαση των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα, ενώ απέδωσε το έλλειμμα στις παρακρατήσεις και στις περικοπές της τακτικής επιχορήγησης από το κράτος λόγω μνημονίου.

Στην απολογία της ,η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ισχυρίστηκε πως δεν είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις λογιστικής. “Ζητήσαμε βοήθεια από ορκωτούς λογιστές. Από το ελεγκτικό συνέδριο δεν ζήτησαν ποτέ πρωτόκολλο κλεισίματος του ταμείου. Ήταν όλοι ενημερωμένοι. Δεν είχα δικαίωμα να διαχειριστώ χρήματα” ανέφερε η κατηγορουμένη.

Για την υπόθεση, η οποία άρχισε να ερευνάται μετά το 2011 όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση υπό τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, είχε παραπεμφθεί σε δίκη ένας ακόμη δημοτικός υπάλληλος, ταμίας, που όμως στο μεταξύ έχει αποβιώσει.

ΠΗΓΗ:

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΟΓΜΑΤΑ.

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΕΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ Σ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΊΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΤΗ ΧΏΡΑ ΣΟΥ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΈΛΛΟΝ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ

ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
ΜΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 68 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, Τ.Κ. 27131, ΕΛΛΑΣ
Τηλ. 6979019716, Ε-mail: alchr1980@gmail.com


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ, ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
_______________________________________________






___________________________________________

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΙΣΑΤΙΔΟΣ
4ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ
ΤΗΛ: 26210 45035
KIN: 6907006450 - 6945884948
email: e.sy.pisatidos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια